Op deze foto ziet u o.a.

  - eerste rij eerste en tweede persoon rechts: Albert Lainez en André Vanderheere

  - tweede rij eerste persoon en tweede persoon links: Maurits Goeminne en Pierre(?) Baeckelandt

  - derde rij eerste, tweede en derde persoon links: Valère Derhore, Hilaire(?) Parmentier en Jean Desplenter


© Collectie Bibliotheek Ingelmunster (BIN20121112_002)

Koninklijke titel


In 1981 bestaat de Harmonie 'Kunst Veredelt' 50 jaar. Dit kon niet zo maar onopgemerkt voorbijgaan. De oorkonde 'Koninklijke Maatschappij' werd door de gouverneur overhandigd op 21 november 1980 aan een delegatie van het bestuur.

Ontstaan


In 1931 werd door het toenmalig bestuur van het christelijk werkersverbond, bestaande uit Karel Bouckaert, E.H. Carbonez, Remi Couvreur, Maurits Vanthournout en Camiel Verhamme besloten over te gaan tot het oprichten van een muziekmaatschappij, om de mogelijkheid te scheppen de A.C.W.-feesten met een zelfstandig muziekkorps te kunnen opluisteren. Ze kozen voor de naam 'Kunst Veredelt'.


Ondertussen is Kunst Veredelt uitgegroeid tot een moderne muziekvereniging die nog steeds de nodige muzikale omlijsting van verschillende evenementen verzorgt.

 © Collectie Bibliotheek Ingelmunster (BIN20121112_003)

Palmares

2005 Provinciaal laureaat in 1ste afdeling. Kunst Veredelt gaat naar de nationale finale en behaalt de 2de plaats.

2011 Provinciaal laureaat in de 1ste afdeling met 86,3%, goed voor een ticket naar de nationale finale waar het orkest de 3de plaats behaalt.

2019 Kunst Veredelt behaalt een 1ste prijs met onderscheiding tijdens de Vlamo-evaluatieconcerten en wordt officieel opgenomen in de afdeling uitmuntendheid.

2020 De vereniging wint de cultuurtrofee tijdens het 'Gala van Ingelmunster'.