Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt Ingelmunster


ONS VERHAAL 


Het harmonieorkest


2005 Provinciaal laureaat in 1ste afdeling. We gaan naar de

nationale finale en behalen de 2de plaats.


2011 Provinciaal laureaat in de 1ste afdeling met 86,3%,

goed voor een ticket naar de nationale finale

waar we de 3de plaats behaalden.


2019 We behalen een 1ste prijs met onderscheiding tijdens de

Vlamo-evaluatieconcerten en worden opgenomen

in de afdeling uitmuntendheid.2020 We winnen de cultuurtrofee tijdens het 'Gala van Ingelmunster'.Zondagvoormiddag van 10:00 tot 11:45 spelen we met de harmonie in de Cultuurfabriek.


Sommige muzikanten zijn doorgegroeid van het percussie-ensemble of de Speelveugels, anderen kwamen erbij door familie en vrienden terwijl anderen dan weer bij het verkopen van onze pannenkoeken aangesproken werden. Je ziet, iedereen is welkom!


We zijn een warme muziekfamilie die graag gevarieerde muziekstukken speelt. Van pop tot filmmuziek, van jazz tot klassiek. Speel je een instrument en heb je zin om (terug) in groep te musiceren en leute te maken, twijfel dan niet en kom langs!

Onze jeugdgroep

DE SPEELVEUGELS

Op zondagochtend van 9:00 tot 9:45 in de Cultuurfabriek, musiceren we met jonge muzikanten. Iedereen die een instrument speelt is hier welkom! Van gitaar tot piano, van klarinet tot slagwerk. Dit gebeurd onder leiding van Tuur Dumoulin, die zelf ook saxofoon speelt in het harmonieorkest en slagwerker is in het percussie-ensemble.

HET PERCUSSIE-ENSEMBLE

Op donderdagavond van 18:45 tot 20:45 komen de percussionisten samen in de Cultuurfabriek om samen te repeteren. Hierbij hebben we een onderverdeling tussen jonge muzikanten en al wat gevorderde muzikanten.


Wil je slagwerk leren spelen, maar je volgt geen muziekschool? Geen probleem! Kom gerust eens langs bij ons percussie-ensemble en daar helpen ze je verder.


ONZE DIRIGENTEN


PIETER MEERSSEMAN

Dirigent van het harmonieorkest

TUUR DUMOULIN

Dirigent van De Speelveugels